Blog

Og hvis du ikke gider læse, kan vi bare tale om det, når vi ses i klubben

April 4, 2021

Menstruationssex

Når man går i swingerklub og endnu ikke har nået menopausen, kan man komme ud for at menstruationen blander sig i de frække planer. Og få ting er så irriterende som netop det. Man er ikke selv herre over, hvornår menstruationen melder sin ankomst, og samtidig har klubberne en begrænset mængde af åbningsdage, så det kan føles frygteligt uretfærdigt, hvis man må springe en fræk weekend over fordi man føler, menstruationsblod ikke er sexet.
Havde jeg nu levet i et monogamt forhold, havde jeg nok fundet en løsning. For der er jo masser af gode løsninger på at man har menstruation, og stadig et sexdrive. Mange vælger at have sex i badet, eller lægge et håndklæde under sig, så sengetøjet ikke behøver blive skiftet. Alternativt holde sig til analsex i de perioder. Det er altsammen gode løsninger, men jeg foretrækker jo at deltage i partnerbytte, når jeg går i klub. Og så er det bare ikke så fræk at skulle til at drøfte, om min "byttemand" har mest lyst til sex med blod, eller analsex.
Tilsvarende er det heller ikke den absolut fedeste snak at skulle have med en date, når man er single.

Derfor syntes jeg jo, det ville være skønt, hvis jeg kunne slippe for menstruationen. Og jeg har forsøgt ALT! Jeg har haft p-stav (sådan en, der indopereres i armen), p-piller, minipiller og hormonspiral (spiral med hormoner). Alle disse produkter har for så vidt haft den ønskede effekt forstået på den måde, at jeg har undgået at blive gravid. Men jeg har trods de gode rygter ikke været i stand til at undgå menstruationen. Rygtet vil vide, at visse af produkterne, særligt p-stav og hormonspiral skal kunne gøre, man helt undgår menstruation. Og for begge produkter, har det også været tilfældet for mig... I de første få måneder. Herefter er den vendt tilbage som en uønsket bekendt, der ikke forstår, besøgstiden er overstået. Jeg har derfor været nødt til at affinde mig med, jeg må finde en løsning, hvor jeg accepterer at menstruationen kommer forbi. Jeg spurgte for et par år siden min læge, om en pessar kunne være en løsning og fik dengang at vide, at man ikke længere laver pessarer. Hvorvidt det var korrekt på daværende tidspunkt står hen i det uvisse, men lige nu er der faktisk to pessarer på markedet i Danmark.
Jeg har endnu til gode at prøve dem til sex under menstruation, for jeg fandt en anden løsning hele vejen i Canada. Men kort sagt. I Danmark kan man vælge imellem Caya* og Milex Omniflex pessar (jeg kan ikke finde et godt link), hvor Caya er one-size og Milex Omniflex findes i flere størrelser. Jeg ved ikke, om man så skal have taget mål hos lægen? Sidst, er der en ny type, der hedder FemCap, som har en anden facon (svært at forklare, men jeg tænker heller ikke, den type pessar er relevant for mit formål). Det, der har fået mig til at prøve den canadiske løsning var, at pessarerne er beregnede til at fungere som en barriere, der forhindrer sædceller i at komme ind i livmoderen til et evt. ventende æg. Så netop den del, samt information om sæddræbende creme og den slags, fylder stort set alt i brugsvejledningen. Og netop fordi det er pessarer, er de ikke skabt til at indeholde blod. Jeg kan derfor være usikker på, hvor meget plads der er dertil. Særligt FemCap ser ud til at der ikke er noget ekstra plads.

Mit canadiske eventyr

Nå, men som sagt fandt jeg en løsning i Canada. Det er en såkaldt menstruationsdisk, og jeg har indtil nu kun prøvet den, der hedder Nixit. Den er lige her, hvis du selv skulle være interesseret :). Jeg har fundet tre andre modeller, og baseret på diverse anmeldelser, har Nixit den fordel, at den er bedst til at holde på blodet - forudsat at den passer i størrelsen. Det er en one-size.
En klassisk menstruationskop er formet som et U, når man ser den fra siden. U'et har så en hale i bunden af , som man kan trække i for at få den ud. U-formen er 4-5 cm lang og i toppen er den ekstra stærk med en ring. Oppefra set ligner en kop et O, som har en diameter på omtrent tre cm (de fås i forskellige størrelser, men personligt foretrækker jeg den mindste, selvom jeg både er over 30 år og har født et barn). Menstruationskoppen sidder fast i selve skeden ved hjælp af undertryk. Når den sættes ind, skal man mase den sammen, sådan at cirklen i toppen af u'et nærmest også bliver til et u. Man indfører den i skeden, og når man har lært at få den vrikket på pads, sidder den ret godt via undertryk. Man man fjerner den ved at åbne for undertrykket og så kan man trække den ud. Når den kommer ud, ligger blodet pænt nede i den, og kan hældes i toilettet. Så skal koppen bare skylles af og kan sættes ind igen. Det er den mest "rene" løsning, jeg har prøvet. Når koppen sidder rigtigt, er der ingen blod andre steder end i koppen, og man mærker slet ikke noget, når den sidder der. Den skal tømmes ca. to gange i døgnet, så det er relativt let at få til at fungere i en hverdag. Jeg synes dog, det kan blive lidt ubehageligt efter et par dage. Jeg mistænker, jeg kommer til at lave lidt rifter og at det måske kan blive lidt meget for skeden at have sådan en kop siddende i spænd der hele dagen i flere dage. Jeg synes i al fald, det gør lidt ondt efter 3-4 dage, hvis jeg da fortsat har behov for at bruge den. Men i store træk har jeg ELSKET menstruationskoppen siden, jeg prøvede den. Lige bortset fra det faktum, at koppen fungerer som en prop, der gør at man ikke kan have sex med vaginal penetration, er det en perfekt løsning...

En menstruationsdisk er formet som en markant større cirkel set oppefra. Omtrent 6 cm i diameter. Og U'et er mere fladt som om det er en lille skål i nogenlunde samme facon som en overskåret bold. Selve skålen er helt tynd i materialet, mens kanten består af to kraftige, sammensatte ringe. Kanten er i alt ca 0,5 cm høj.
Disken indføres ved at man maser den sammen, så den bliver aflang og så skubber man den så langt ind i skeden, som man kan. Når den ikke kan komme længere, skubber man den forreste del op bag skambenet. Så sidder den simpelthen i spænd mellem bagvæggen af vagina og skambenet. Det er næsten utroligt! Man kan lige mærke efter, at den har spredt sig ud som en ring, når den er skubbet op på plads. Præcist som med koppen, kræver det lidt øvelse at få den til at sidde korrekt. Men når den er der, så sidder den helt af sig selv og man kan intet mærke. Og så er det, at man faktisk kan have sex med den. Jeg har prøvet nogle gange, og hvor utroligt, det end lyder, så virker den! Den slår ikke læk?! Jeg var så heldig, at min partner gad bruge noget tid med mig på at mærke godt efter. Han sagde, at han godt kunne fornemme den, men at havde han haft kondom på, som man jo typisk vil gøre i klub med alle andre end primærpartneren, så ville han nok ikke have mærket noget. Han besøgte mig på mine dage med mest blødning, og alligevel fik vi ikke blod på lagenet.
Foruden det, at min Nixit løste det problem, den skulle (sex under menstruation uden blodbad), så har den endnu en fordel sammenlignet med en klassisk menstruationskop: Den er det, amerikanerne med verdens mest upræcise udtryk, kalder selvtømmende. Det betyder i praksis, at man kan tømme den uden at man skal have den helt ud. Det er ganske smart, for det betyder, at det slider langt mindre på indersiden af skeden, end hvis man skulle have den ind og ud - også selvom det kun er to gange i døgnet. Det man gør, er at man vipper den del, som sidder bag skambenet ned, så disken ikke længere sidder i spænd. Og så klemmer man med musklerne i skeden. Sådan flyder blodet altså ud over kanten i den forreste ende og render lige direkte ned i toilettet. Det er vanskeligt at undgå, der også kommer noget på hånden. Men den må man jo så vaske. Jeg synes, det er billigt sluppet i bytte for at skulle tage den helt ud.

Kort sagt har jeg utroligt svært ved at få armene ned over min nye Nixit. Men jeg er ikke helt færdig med min test. For der er stadig nogle (ganske små) ting, der kan blive lidt bedre. Og så bare fordi jeg er nysgerrig og gerne vil finde den bedst mulige løsning. Så jeg har nogle ting tilbage, der skal prøves af:

Menstruationssex-produkter in mente


  • 1) Soft disk: Éngangsmenstruationsdisks
  • 2) Flex disk: Éngangsmenstruationsdisks
  • 3) Pessar: Caya

Jeg har bestilt de to typer af éngangsmenstruationsdisks, jeg har kunnet finde på nettet. De ser umiddelbart ud til at have en endnu tyndere skål og en lidt mindre kraftig kant, end Nixit'en. Nixit er en genbrugsdisk, som man koger for at rengøre den mellem menstruationerne på samme måde, som man gør med en menstruationskop.
Pessaret har også en lidt mindre kraftig kant, mens skålen er nogenlunde samme tykkelse som Nixit. Jeg forestiller mig, manden vil kunne mærke den lidt mindre fordi kanten er mindre. Men jeg frygter at den ikke kan holde på blodet fordi den ikke er lavet til det.

*Det link, jeg har indsat til Caya pessaret, er til Greengoddess.dk. Jeg købte et hos dem og det hang på min dør den næste morgen. Fri fragt. Virkelig ekstremt god service. Jeg købte også et på apoteket (fordi jeg var desperat). Det som jeg købte på apoteket kunne ikke returneres. Og det tog længere tid om at ankomme end det, fra Greengoddess. Så de har min vameste anbefaling.

  • Sponsorer på podcasten

    TysTys har lavet en rabatkode. Hvis du skriver swinger20, får du 20 % rabat på alle varer - også de i forvejen nedsatte (undtaget herfra er kampagnerne 3 for 500 og 3 for 200, ligesom koden ikke kan kombineres med andre rabatkoder).